Světlana Kadeřábková

Lék na důchodový systém

26. 08. 2015 22:42:04
Nejedná se o nic složitého za předpokladu, že by byly všechny informace uvedené ZDE pravdivé. Zkrátka by stát podporoval rodiny s dětmi, které se narodily na jaře. Proč?

Rozhodně ne proto, že jsem taktéž jarňák, mám už přeci jen po sezóně, bohužel, ale protože lidé narození na jaře se údajně dožívají v průměru nejnižšího věku. Do jaké míry v tom hraje roli fakt, že jarňáci prý často páchají sebevraždy, netuším a ani si netroufám jakkoliv odhadovat. Kdyby tedy stát po nějakou dobu rodiny s dětmi narozenými na jaře podporoval, potom by mohl předpokládat téměř s jistotou, že se tyto děti nedožijí důchodu, a systému se proto vyplatí.

Naopak za velmi nevýhodnou skupinu se jeví jedinci narození na podzim. Nejenže jsou údajně hloupější soudě dle školního prospěchu, ale také na světě straší nejdelší dobu. Tito lidé tedy zatěžují systém nejvíce – od pedagogicko-psychologické poradny až po poslední den v důchodu.

Problémovou skupinu rovněž tvoří lidé narození v zimě. Jsou sice ve škole celkem dobří, jenže často trpí obezitou, astmatem a ve stáří se jim zpravidla nevyhne rakovina či jiné civilizační choroby jako například onemocnění srdce a cév. Takže zimňáci po finanční stránce zatěžují celkem dosti zdravotní pojištění, ačkoliv v produktivním věku mohou mít značný přínos pro společnost.

Sečteno a podtrženo, nejlépe ze všech, co se týče zdraví, vycházejí letňáci, kteří jsou prý nejvíce fit a také bývají celkově v pohodě. Jenže pokud bereme v potaz důchodovou otázku, potom je pravděpodobné, že tato skupina se ocitne v důchodu nejdéle.

Ať se tedy na to koukám, z jakého úhlu chci, potom mi nejlépe jako lék na důchodový systém vycházejí jarňáci, kteří si nepochybně z tohoto důvodu podporu prostě zaslouží.

Autor: Světlana Kadeřábková | karma: 14.31 | přečteno: 523 ×
Poslední články autora