Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karl Novak

7. 8. 2010 14:32
Hloupostí je totiž samotná existence porodného.

0 0
možnosti

jafava

7. 8. 2010 8:28
Za bolševika porodné nebylo a děti jsme taky měli,

v té době většinou dokonce tři. Jediným možným zvýhodněním byla třicetitisícová novomanželská půjčka, kdy na první dítě se při dosažení věku 1 rok snížil dluh o 2 tisíce a při každém dalším dítěti se při dosažení věku 1 rok snižoval o další 4 tisíce. 

Kdo rodí děti jenom kvůli inkasování porodného, ten by raději měl zůstat bezdětný.

Jsem pro zrušení porodného, neboť tím jsou, dle Vaší rétoriky, diskriminovány páry, které vlastní děti mít nemohou. Rovněž je to pro příjemce porodného, zvláště ty, kteří nejsou v hmotné nouzi - ti dosáhnou na souciální podporu, poněkud ponižijící, aby se jim ostatní spoluobčané skládali na založení rodiny. Ono založit rodinu, to je věc především osobní zodpovědnosti! Porodit dítě, to je jen začátek dlouhé a strastiplné cesty životem, plné odříkání, vyčerpávajících starostí, nečekaných zvratů a nepříjemných kompromisů. Kapky radosti to pomáhají rodičům přežít.

0 0
možnosti

Nika.meil

7. 8. 2010 7:50
Ajaj....

Mám děti a měla bych je i bez porodného. Jsem pro úplné zrušení porodného, pokud chci mít dítě,nepotřebuji jednorázovou almužnu od státu,na kterou se mi složí ostatní.

0 0
možnosti

paulina

7. 8. 2010 8:09
Re: Ajaj....

R^

0 0
možnosti

m. l.

7. 8. 2010 6:35
Si děláte legraci

Děti si snad pořizujete pro sebe, z vlastního rozhodnutí, ne pro stát. To, že dostanete nějaké peníze za první dítě je velkorysý příspěvek od ostatních lidí, kteří vědí jaká finanční zátěž je příchod prvního dítěte na svět. Není to nárok ani samozřejmost.

 

Osobně jsem proti vyplácení jakéhokoliv příspěvku - ať stát raději nechá lidem ty peníze ať je použijí kdy chtějí a jak chtějí než aby jim je vzal a pak zase dal. Mít děti není žádná nečekaná pohroma při které by byla státní pomoc na místě - naopak je to věc která potká skoro každého, běžný, zdravý život který by si měl financovat každý sám (beztak každý za život zaplatí na daních zhruba totéž kolik celkem dostane na děti).

0 0
možnosti

fouly

7. 8. 2010 0:59
Stát

by měl podporovat úplně jiné osoby než mladé a zdravé lidi v nejlepším věku

a finančních podmínkách dostatečných k založení rodiny! Jsem pro to aby bylo

porodné zrušeno pro všechny!

0 0
možnosti

Draxis

7. 8. 2010 0:51
Srandy kopec...

Jestli chci mít dítě, tak bych na to měl mít (peníze, nervy i žaludek). Toto je jednoduše způsob jak omezit vyčůranost jistých skupin, které dupo jakkrálíci a pak berou tady porodné, támhle pastelkovné, támhle příspěvek na dítě a kdo ví co etě (nočníkovné?). A poděkování za porod? Co prosím? Co to má v praxi znamenat? Že k mamince po porosu příjde úředník s obálkou a za velké slávy jí poděkuje a předá porobné? No to snad ne?

0 0
možnosti

petrph

7. 8. 2010 1:58
Re: Srandy kopec...

Poděkování za porod samozřejmě existovalo, ve spoustě obcí prováděli Vítání občanků. Akorát jim to poslanci teď drbli

http://www.sedmicka.cz/kolin-kutna-hora-nymburk-podebrady/clanek?id=180846

No a pokud se týká jistých skupin, nejsem si jistý zda si to nevyberou a hlavně nevykříčí na dalších sociálních dávkách

:-/

0 0
možnosti

FiS95

6. 8. 2010 23:17
OMG, nejsty vy paní Julie s Feministky.cz?

To s těmi muži rodiči a podobné feministické řeči jste si mohla odpustit.

0 0
možnosti

Stará kára

6. 8. 2010 22:50
Některé blbosti jsou fakt k neuvěření!!!

Porodné je přece nárok rodičů, nikoliv dítěte. Je příspěvkem daňových poplatníků.  Dříve se tomu říkalo "skočné". A ten příspěvek ničím jiným není.

0 0
možnosti

AGNESSSSS

6. 8. 2010 22:38
Osobně si myslím...

...že porodné pouze na první dítě má své opodstatnění. Ona částka sice nepokryje všechny náklady s pořízením výbavičky, nicméně významně pomůže a pokud se výbavička použije v neutrálních barvách, lze většinu z toho použít i pro další dítě, děti. Podotýkám, že já již jedno dítě mám, a tudíž budu mít patrně v tomto ohledu při případném dalším dítěti už tu "smůlu", přesto mě to netrápí. Co mě spíš trápí, je ona chmurná realita všedních dní pro maminky, co se vrací  - nebo chtějí - do pracovního procesu a naráží na jeden betonový  problém za druhým - nedostatek školkových míst, neochota zaměstnavatelů je zaměstnat, absolutní nedostatek pracovních míst na zkrácený úvazek...atd. V tom vidím onen závažný problém,nikoliv v odejmutí porodného na druhé a další děti. To nám, matkám, osten ze zadní části těla fakt nevytrhne...:(

0 0
možnosti

Stará kára

6. 8. 2010 22:50
Re: Osobně si myslím...

R^

0 0
možnosti

POToole

6. 8. 2010 22:23
Ještě poznámku

k tomu slušnému člověku - slušného člověka by snad ani nenapadlo chtít po státu příspěvek, který není opodstatněný skutečnou potřebou. Zodpovědnost k sobě i druhým je hlavní známka slušnosti.

0 0
možnosti

Stará kára

6. 8. 2010 22:51
Re: Ještě poznámku

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1906x
Vzdálená příbuzná Johna Boka a docentky DAMU Majky Bokové (23/6/1945 - 12/07/2015).

Hraničářka poražená v boji s prokrastinací, toužící po absolutní nezávislosti a po týdnu složeného ze samých nedělí.

V jistých oblastech neoblomná puritánka, v určitém směru  je jejím pravým opakem. 

 Žije ve Skotsku.

Chtěla by umět psát fejetony.

V současné době má rozdělané tři knížky najednou a je zvědavá, zda se jí podaří dotáhnout je do konce. S tím dotahováním má zásadní problém. Nicméně sní o tom, jak by bylo krásné být spisovatelkou.

Je skalní čtenářkou a velkou fanynkou Alžběty Pondělíčkové.

Udělen titul: baronka ze Všenor