Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Vendyna

15. 3. 2009 8:53
Nesnáším tyhlety pipiny....

co musej všude vykládat, kolik krve stříkalo, jak se roztrhly a jak je doktoři rozfikali. Je to nechutné, když to začnou vykládat a ještě dostatečně hlasitě a kašlou na to, že někomu okolo se z toho dělá špatně. Snaží se udělat zajímavé, strhnout na sebe pozornost. Dělají ze sebe hrdinky, ale jsou to jen ukvokané slepice. Všechno, co popisují se samozřejmě při porodu opravdu musí stát, ale strašit s tím ostatní tímhle způsobem, to je fakt hnus. Mě taky v těhotenství každou chvíli někdo oblažoval takovými historkami.  A kolikrát ani nebraly ohled, že v čekárně na gyndě je s nějakou mamkou třeba i malé dítě, co to poslouchá. Zařekla jsem se, že po porodu nebudu vykládat  žádný děsivý historky. Já teda naštěstí žádné nemám. Ženská nemusí být nějak výrazně cimprlich, aby ji to docela otrávilo.

Autorka to popsala fakt přesně. Nejsem proti tomu, aby prvorodička měla dost informací o tom,co ji čeká, ale tohle je od těch slepic fakt nevychovanost.

0 0
možnosti
ZS

Prickrose

14. 3. 2009 22:25
Sila bolesti.....

na meritku od 1 - 10.

Zlomena ruka - 4.

Porod - 14. Tak to je. No a co, zivot jde dal.

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

14. 3. 2009 21:52
Nebudeme si nalhávat,

 že to nic není - je to porod. Bolest je individuální, ale o které jiné můžete říct, že "stála za to"? Navíc už máme epidural, kdo má obavu z personálu na sále, ať si zajistí doprovod, kdo chce individuální přístup po celou dobu těhotenství včetně porodu, ať si zajistí dulu - myslím, že v této době je zrovna dost způsobů, jak ty obavy eliminovat. Také jsem poslouchala historky /bezmála dosahující "masakrnosti" béčkových hororů ;-D/  - snažte se na ně kašlat. Nakonec jsem porodila /dvakrát/ a to se moje hrůza z porodu datuje asi od té doby, co jsem se, tedy jako dítě, dozvěděla, jak porod opravdu vypadá. Denně bych tedy opravdu nerodila;-D, ale mohu říct, že to stálo to za to!

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

14. 3. 2009 21:53
Dodatek

(A dámy fanaticky propagující porody doma a děsící maminky např. obyčejným klystýrem, bych poslala někam. Je dobré, když moci si vybrat, ale je také třeba upozornovat  i na možná rizika, na možnosti komplikací, předem nezjistitelných, a ne jen opěvovat výhody domácího prostředí, či vykřikovat, jak že je to přirozené a kolik generací žen takto rodilo, bez zmínky, jaká byla tehdy úmrtnost novorozenců i rodiček.) 

0 0
možnosti

black.v.

14. 3. 2009 20:58
No jo...

Asi se chtěly předvádět, ale na druhou stranu... nevymýšlely si. Nástřih je v pohodě, nebolí to, šití jo. A taky jsem byla přivázaná. Na porodu je dobré to, že jednou skončí a ten pocit, když se dítě konečně narodí je lepší než vyhrát milion ;-)

0 0
možnosti
E

Enaz

14. 3. 2009 21:05
Re: No jo...

Jo :-)

0 0
možnosti
E

Enaz

14. 3. 2009 20:46
Děti jsem nevyplivla

jak jsem dole četla, ale porod není tragédie.

Jen dle mého skromného názoru :-) se dámy, které líčí porod jako horor, snaží udělat zajímavými. Nechápu proč. Pokud rodíte očekávané dítě, tak rychle zapomenete na to, co vás bolelo.

A pak třeba těsně po porodu přemýšlíte, jak bude špatně manželovi když se vám po dvou dcerách narodil syn :-).

Neberte to tragicky a nebojte se ... jsou špatné porodnice a ty lepší. A dnes jsou spíše ty lepší .... aspoň v přístupu k rodičkám.

0 0
možnosti
HH

hankaho

14. 3. 2009 20:38
jedna pani povidala

Bud dite chcete nebo ne. V prvnim pripade si neco prectete a pak tomu nechte volny prubeh. Urcite to prezijete bez uhony.Nejlepsi predporodni radu jsem dostala od jedne maminky, ktera si na hekarnu vzala Kmotra. Supernapinava kniha opravdu pomaha.

0 0
možnosti
P

pěnice

14. 3. 2009 20:37
Karma

 

  Jen  aby Vám ve stáří ta kočička a synovec vystačili.

0 0
možnosti
W

Wendolene

14. 3. 2009 20:35
Na nemocnicnim pokoji to tak byva

Plno reci, lici se nejdrastictejsi pripady, co kde kdy a jak...Nesmite se nechat zdeptat ostatnimi. Nastrih neni ve vetsine pripadu nutny, melo by se k nemu pristupovat jenom a jenom ,kdyz je to opravdu nutne. Vetsina zen ma po nem problemy,ktere trvaji do konce zivota. Jsou studie, ktere dokazuji, ze vetsinou neni treba. Pokud nekdo ma velmi uzkou panev a dite proste nejde dostat ven, bylo by snad lepsi rovnou pristoupit k cisarskemu rezu. Epidural by mel byt volne dostupny.

0 0
možnosti
JV

Joli

14. 3. 2009 20:18
karma

No nevim, posledni dobou taky premyslim, ze mi asi bude stacit misto miminka kocicka a maly synovec.

Nektere kamaradky rikaji, ze porod byl v pohode, ze potom, co jim dali epidural uz je nic nebolelo. Jeste, ze je epidural ve Spanelsku standard.

Ale slysela jsem i o porodnich bolestech trvajicich 20 hodin, no nevim.

Vsechno by mozna vyresil porod cisarskym rezem - ale ten je riskantnejsi - i kdyz dneska se rodi okolo 30% deti prave cisarem, tak uvidime....

0 0
možnosti
W

Wendolene

14. 3. 2009 20:37
Re: karma

Epidural je uzitecna vec, protoze ty zkazky o 20 a vice hodinach jsou pravdive. Tak proc zbytecne trpet? Cisarsky rez by mel byt pouze a pouze ze zdravotnich duvodu, kdyz je opravdu nutny. Jinak i po nem jsou nasledky, nejen pro matku, ale i pro dite...Hodne matek pristupuje k cisarskemu rezu jenom proto, ze se boji porodu, doktori by to nemeli povolovat.

0 0
možnosti
P

pěnice

14. 3. 2009 20:06
Kdyby

 

  Je to pravda,nástřih jsem necítila a u dcery to ani nestihli.Ale je pravda,že není dobré čekat s nástřihem,rána se lépe šije.Emoce jsou tak silné,že to všechno ve zdraví přežijete. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1906x
Vzdálená příbuzná Johna Boka a docentky DAMU Majky Bokové (23/6/1945 - 12/07/2015).

Hraničářka poražená v boji s prokrastinací, toužící po absolutní nezávislosti a po týdnu složeného ze samých nedělí.

V jistých oblastech neoblomná puritánka, v určitém směru  je jejím pravým opakem. 

 Žije ve Skotsku.

Chtěla by umět psát fejetony.

V současné době má rozdělané tři knížky najednou a je zvědavá, zda se jí podaří dotáhnout je do konce. S tím dotahováním má zásadní problém. Nicméně sní o tom, jak by bylo krásné být spisovatelkou.

Je skalní čtenářkou a velkou fanynkou Alžběty Pondělíčkové.

Udělen titul: baronka ze Všenor