Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

black.v.

16. 3. 2009 18:26
Tentokrát ne...

Světli, sorry, ale v tomto případě vůbec nevíš o čem mluvíš. Nedovedeš si představit k čemu tě dožene třeba týden bez spánku. Moje teta stála ve tři ráno na balkoně s miminem v náručí a chtěla skočit. Proč? Protože už prostě nemohla. Moje dcera pořádně nespala rok. Měla jsem padesát kilo i s železnou postelí a nenáviděla jsem celý svět. Vyměnila bych cokoliv za pět hodin spánku v kuse. Je to na bednu. Fakt vůbec netušíš o čem mluvíš.

0 0
možnosti
S

satankasss

23. 3. 2009 20:56
Re: Tentokrát ne...

V pohodě. Nevím, když dítě ještě nemám a můj brácha byl spavej. Ale dík za zastavení.

0 0
možnosti
G

Gmur

15. 3. 2009 21:51
Nesouhlas a kritika

uz kvuli vete

"Porodí je klidně ?do situace, kdy je jim více než jasné, že dítěti nemohou zajistit bohatý citový, ale ani kulturní život".

Jak to muzete vedet, ze to diteklidne porodi????

Nevite vubec co musela prozit? Opravdu to nevite.

0 0
možnosti

Říman

18. 2. 2009 16:15
Nesouhlasím

Nemůžu s vámi souhlasit, váš přístup je příliš černobílý. Osobně jsem naopak rád, že dotyčná dokázala změnit své rozhodnutí.

0 0
možnosti
LM

Aaron71

12. 2. 2009 18:35
Dovedete si představit

Podobnou těžkou životní situaci? Jsou Vám známy pojmy katarze a odpuštění? Nechtějte abych napsal do komentáře slova, která mi asi deset minut v kuse do ucha po přečtení Vašeho textu říkala moje žena...

0 0
možnosti
C

cestra

12. 2. 2009 9:12
Mám takový pocit,

že z Vás mluví pouze závist. Když se tak na Vás dívám, tak mě napadá: "Ještě jednou a bude to poprvé"! Asi se Vám nelíbí, že nějaká taková si užívá s chlapem, zatím co Vy pořád nic. A znám plno případů, kdy se z lehké holky stane vzorná máma. Ale to Vám asi nehrozí.

0 0
možnosti
S

satankasss

12. 2. 2009 18:19
Re: Mám takový pocit,

Tak tohle mě vážně pobavilo.;-D Díky.

0 0
možnosti
IO

Ilona Ondráčková

12. 2. 2009 8:14
dobrá matka

Rády se pohoršujeme nad těmi "špatnými matkami" protože naše máslo na hlavě nikdo nevidí. Kdo má právo soudit někoho, kdo udělal chybu, uvědomil si ji a snaží se ji napravit? A především - když se jedná o její vlastní dítě?

0 0
možnosti
JP

Ginny

11. 2. 2009 22:33
Myslím, že dítě by mělo být matce vráceno

Autorka podle mě soudí příliš příkře. Mladičká matka byla zřejmě ve velmi tíživé situaci. Není první, která si vzala zpět dítě z baby boxu. Stalo se to už několikrát. Jednou, tuším v Praze, dala matka do baby boxu jedno z dvojčat, protože si myslela, že je obě neuživí. Později si dítě zase vzala zpět.

0 0
možnosti
L

lesicatko

11. 2. 2009 22:53
Re: Myslím, že dítě by mělo být matce vráceno

To isté sa stalo na Slovensku.

Tiež matka dvojčiat. Prišla si po ne do stanovenej lehoty 2 týždňov.

Ako u nás povedala Anna Channamová, ktorá hniezda záchrany zakladala, presne toto je účelom týchto zariadení.Umožniť matke, aby v tažkých chcvíľkach nejednala skratovo / napríklad zabitím novorodenca / ale aby bolo možné po prekonaní nejakej krízy / sociálnej, finančnej, osobnej / tie deti vrátiť do pôvodnej rodiny.Kedby sa neprihlásila - no náhradnej.

Veď ide o tie deti, ich životy a o matky, ktoré v tom okamihu potrebujú pomoc spoločnosti.

0 0
možnosti
B

bull.terrier.pro.cenzora

11. 2. 2009 22:26
V tomto případě by neměli dítě vracet.

Pokud se dostane do normální rodiny, může z něj vyrůst pořádný člověk. U ní z něj bude troska jako jeho matka. otec v kriminále, ona bez vzdělání, rodina se jí zřekla. Bude jen žebrat sociální dávky.

0 0
možnosti
B

bull.terrier.pro.cenzora

11. 2. 2009 22:27
Re: V tomto případě by neměli dítě vracet.

Ještě poznámka. Protože je dítě bílé, bude o něj velký zájem a může se dostat do skutečně dobrých podmínek.

0 0
možnosti
L

lesicatko

11. 2. 2009 22:07
Si totálne mimo

Baby boxy -v  SR hniezda záchrany, boli zriadené preto, aby nedochádzalo k zahadzovaniu novorodencov do smetných košov.

V SR bolo takto zachránených 16 detí, ktoré sú už alebo v náhradných rodinách, alebo v biologických rodinách - ani jedno dieťa nie je v decáku.Čo viac si priať ? Alebo autorka chce nutne trestať matky, ktoré boli v ťažkej situácii, dokonca odložili dieťa, ale napokon ho vychovávajú ?

Akým právom by im nechcela dať dieťa ?  Čo to tu melie, žeby nedokázali to a ono keď ho už raz odložili - všade vo svete sa prioritne pracuje s biologickou rodinou, tú treba zachrániť, nie odoberať deti za trest že sa nejaká matka - o aká trúfalosť - v ťažkej situácii spoľahla na štát a teraz chce dieťa späť.Vymizla ľudskosť ?   

0 0
možnosti
Z

zezorka

11. 2. 2009 21:53
"Matka nesmí být ještě nedospělé dítě,které se

 nedokáže postarat ani samo o sebe"..tak to je opravdu hodně silné vyjádření..milá slečno pisatelko, jak to zajistíte?Co když se nedospělé dítě náhodou matkou stane?Apropos, zajistit dítěti bohatý kulturní a citový život..kdo to má posuzovat? Kdo řekne, co je bohatý kulturní života a co ne? Vy?? Víte, že vědecky je podložen závěr, že život s nedokonalými rodiči a dokonce v narušené (dysfunkční) rodině je pro dítě pořád lepší, než život v ústavu?? Byla jste někdy v situaci aspoň zdánlivě podobné situaci nedospělé maminky, která dítě do babyboxu odložila? Doufám, že Vaše příkrá a nemoudrá vyjádření jsou způsobená Vaším nedostatkem zkušeností a nízkým věkem, protože mi až příliš připomínají razantní vyjádření představitelů a zastánců dvou nejhorších ideologií minulého století..Omlouvá Vás, že tak horlivě brojíte v  domnělém zájmu nechtěného dítěte..já přeji dítěti i zmoudřelé mamince chápavé okolí a pomocnou ruku, to bude teď ze všeho nejvíce potřebovat. A Vám hezký den..

0 0
možnosti
L

lesicatko

11. 2. 2009 22:13
Re: "Matka nesmí být ještě nedospělé dítě,které se

Ano, je to fašizmus.

Akonáhle začneme posudzovať ľudí podĺa toho, či sú alebo nie sú schopní dať dieťaťu "všetko potrebné" - tak to sklzava k fašizmu.

Budeme mať vyvolené matky a menejcenné matky. Tým menejcenným odoberieme deti, lebo im nemôžu dať "všetko potrebné "

A všetko v mene najlepšieho záujmu dieťaťa ...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS