Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tomas Cada

13. 2. 2009 17:20
Proč?

Ahoj Světlano,

tak Tvůj blog sleduji celkem pravidelně. S něčím souhlasím s něčím nikoli, jak už tak bývá. Ale prosímtebe, co bylo na chování výše zmíněné pedagožky tak hrozného? To, že si zapomněla brýle je sice divná, ale možná omluva. Bez poznámek bych asi také nechtěl vystupovat, nejsem Borges, abych vše nosil v hlavě. Ne každý je rozený rétor a pokud mu poznámky napomohou ke kvalitní přednášce a pokud by jeho přednáška měla být špatná bez nich, protože by například působila chaoticky (mnohé tak jistě působí), proč by to nemohla být omluva zapomenutí přednášek? A to chování u zápočtu? Ještě super. Alespoň se zjistilo, co po Tobě (třeba ne přímo po Tobě) navíc chce. U mnohých se to nedozvíš nikdá a nakonec páček schledáček :) Shrnuto a podtrženo, cos tímto chtěla říci?

0 0
možnosti

satankasss

14. 2. 2009 18:48
Re: Proč?

Ahoj Tomáši,

moc mě mrzí, pokud není zřejmé, co jsem chtěla říct. Pozitivní je, že nám tato žena vždycky řekla, co bude v zápočtu, ale to je tak jediné a poslední plus.

Nemyslíš si, že přednášet je její práce? Potom takovou omluvu, jako jsou zapomenuté poznámky nebo brýle, absolutně neberu. A právě u této je to tak, že bez těch svých papírků neví nic. I zkouška probíhá tak, že kouká do papírů, ze kterých čte přednášky. Jestli se ti to nezdá divné, je to tvoje věc. Každý má nárok na názor. Už si za studium platím, a to, že někteří vyučující  na výuku dost kašlou se mi jednoduše nelíbí. 

0 0
možnosti

ignorantka

11. 2. 2009 18:41
ten problem se za vas a bez vas studentu

sam nikdy nevyresi. vy sami musite zacit vyzadovat a psat hodnoceni profesoru na konci kazdeho semestru. je to bezny zpusob kontroly na tzv. Zapadnich universitach. Proc to nedelate v CR, na co cekate?

0 0
možnosti

mfdnes-bulvar

11. 2. 2009 21:21
Re: ten problem se za vas a bez vas studentu

ale v CR se to taky dela uz nekolik let. nevim, jestli vsude, ale na MU urcite!!

0 0
možnosti

troymcloure

11. 2. 2009 17:54
ceska skola

Co taky, slecno,  chcete v Cechach...navic kdyz studujete zadarmo, proto jsem jednoznacne pro zavedeni skolneho..tak nejak (snad ne naivne:-) si myslim, ze by vseobecne stoupla uroven vyuky, profesori by dostali vic penez a neco takoveho by se stat nemohlo, studenti by totiz do skoly chodili pravidelne (kdyz uz zaplati:-) a samozrejme by vyzadovali od vyucujicich profesionalitu a dochvilnost. Taky si pamatuju na bezduvodne rusene prednasky/konzultacky na VSE...ted jsem v Anglii, platim za skolu jak mourovatej, ale vyplati se to. A verte, ze (narozdil od dob na VSE) chodim do skoly pravidelne a stejne tak ucitele si nedovoli rusit prednasku.

0 0
možnosti

HonyaDj

12. 2. 2009 3:53
Re: ceska skola

Bezdůvodně rušené přednášky/konzultačky??? To je teda zajímavé, že za dosavadní 4 roky jsem na VŠE něco takového nezažil. Pokud byla přednáška zrušena, byl uveden důvod, případně přišel supl, konzultačky se ruší taktéž z nějakého důvodu. Jestlipak kolego trošku nekecáš... A že jsi do školy nechodil a teď v Anglii chodíš, protože platíš, to je docela divný argument pro školné - mám několik kamarádů na soukromých školách a do školy nechodí taky.

0 0
možnosti

vtech

9. 2. 2009 7:03
VS

Ja jsem dostal hloupy napad jit na VS ve 30ti po 12ti letech v praxi. Vykaslal jsem se na to ve chvili, kdy jsem vybouchnul u pisemne zkousky. Protoze jsem si byl jist, ze to mam dobre, tak jsem se sel hadat. Po 20ti minutach pan doktorand uznal, ze to je dobre, i kdyz jsem zdrojak neopsal ze script. Dorazil mne ale slovy: "Muzete si to napsat znova? Pan docent tu neni a ja nemuzu prepsat znamku." Napsal jsem si to z fleku za jedna a uz mne tam nikdo nikdy nevidel. Na kraviny nemam cas.

0 0
možnosti

mfdnes-bulvar

11. 2. 2009 21:23
Re: VS

hm, asi jste si to vzal moc osobne...

0 0
možnosti

PeTaX

8. 2. 2009 14:31
taková jedna paní Mgr.ing.

Pokud si chcete udělat obrázek, kdo také učí naše děti tak zkuste

http://www.youtube.com/watch?v=stEbKUSzxOA&feature=related

Che to pevné nervy a 8 minut času

0 0
možnosti

anita_la_loca

8. 2. 2009 14:38
Re: taková jedna paní Mgr.ing.

Fakt to stojí za to! Je to sranda.

0 0
možnosti

oldiess

8. 2. 2009 13:51
V některých zemích je hodnocení profesorů studenty

A když je moc negativní, tak jde učitel pryč. Jenže tafy pořád platí vazby ještě z totality, možná paní profesorka byla ve stranické skupině s děkanem či tak něco, no a takové vazby jsou věčné jako marxismus

0 0
možnosti

CernoZelenySmejd

8. 2. 2009 14:41
Re: V některých zemích je hodnocení profesorů studenty

jo, to znám, komunisti se pořád drží a drží a drží

0 0
možnosti

Dr.R.

8. 2. 2009 13:48
Měli jsme taky jednu takovou na VUT FE v Brně

Přišla, vytáhla ruličku barevnými centrofixy popsané fólie do Meotaru (zpětný projektor), zapnula projektor a už to jelo. Nestíhali jsme si ani zapisovat - říkali jsme, že chodíme do kina :-))) 

Na příští přednášku kolegové přinesli zástrčku se zkratovanými kolíky, kterou zasunuli do zásuvky. Po 10 minutách kontroly pojistek byla přednáška zrušena, protože nejde proud. Za týden to stejné.

3. týden už začala normálně psát na tabuli. ;-)

0 0
možnosti

Dr.R.

8. 2. 2009 13:58
Re: Měli jsme taky jednu takovou na VUT FE v Brně

... tato ale aspoň něco uměla.

Pak jsme měli ještě jednu mladou kočku, která nás měla ze cvik tuším z Polovodičových struktur.

Jeden student se zeptal na naprosto elementární věc na úrovni Ohmova zákona a nastalo hrobové ticho. Neřekla vůbec nic, jen asi 15 sekund mlčela. Po těch 15 sekundách hrobového ticha situaci "zachránil" ten zázající se student: "Omlouvám se, spletl jsem se, už je mi to jasné."  :-)))))

Proto když se vždy na konci cvik ptala, jestli se někdo chce na něco zeptat, nikdo se už radši na nic neptal. S kamošem jsme si říkali, že bychom se jí mohli zeptat akorát na to, co dělá dnes večer....

0 0
možnosti

Yarda.

8. 2. 2009 13:34
Chodím na setkání absolventů školy

kde jsem měl to potěšení rozum bráti. Dělá to tam na mne dojem že důležité jsou granty, vědecký růst pedagogů atd., studenti jsou nutné zlo. Snad se mýlím.

0 0
možnosti

satankasss

8. 2. 2009 13:41
Re: Chodím na setkání absolventů školy

Někteří se věnují i studentům, ale těch opravdu moc není. Těch, co znám, by se dalo spočítat na prstech.:-(

0 0
možnosti

CernoZelenySmejd

8. 2. 2009 13:06
je od vás,

autorko, hezké, že alespon před zkouškami se zajdete podívat na přednášku. :-) a jistě, takovýto vyučující (zapomněla brýle, poznámky) tam nemá co dělat. ale - zkoušela jste si někdy učit?

0 0
možnosti

xToMMeT

8. 2. 2009 12:57
Problem

V cem je presne problem?

Ve zrusenych prednaskach?

V tezkem zapoctu?

Ale zapocet snad davaji ucitele (doktorandi) na cvicenich, ne?

Ve vyhazovu od zkousky za to, ze dotycny zrejme nic nerekl a to co rekl, bylo spatne?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS