Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rozbor

8. 12. 2008 11:47
poradny

Ono to zní divně,ale bohužel v těch "poradnách"neustále panuje názor,že ti

poradci jsou jediní,kteří to umějí.Problém je někdy i to,že "poradce" je 40-50ti letá korpulentní dáma,která má problémy sama se sebou.Její děti nosí dredy,kouří a chlastaj a ona chce zapomenout na to tím,že vykládá své teze,jak by to mělo vypadat.Je to pozůstatek komunistického myšlení (interupční komise,kde z nešťastné ženy udelali kurtizánu apod.)V případě,že to je poradna smluvní se školou,tak čemu se ta maminka podivuje.Všichni tihle pracovníci jsou z nějakého důvodu nevýrazné osoby,jako ti zelení v TV.V ten okamžik mají tzv.moc,která pramění z toho posudku,který napíše na tu školu.Ten kluk,ač mu je 15 let nemá doopravdy znát nějaké závěry takové paní.Stačí mu zakomplexovaná učitelka s kterou manžel nechce spát a ona trpí traumatem pouze z toho,že je učitelka a těm "jiným" to dává sežrat.Je třeba se kouknout i na tu druhou stranu mince a ne tvrdit že je někdo puberťák a maminka je hyparaktivní.

0 0
možnosti

LoLek16

11. 12. 2008 20:19
Re: poradny

Zcela souhlasím s tímto názorem... :-)Mě bylo řečeno v PPP, že jestli  budu mít na nižším stupni gymnázia trojky budu ráda(Neměla jsem ani jednu). Dnes už jsem na vyšším stupni gymnázia a zatím i bez trojek, takže myslím ,že chyba není v nás, ale v posudcích ;-D;-)

0 0
možnosti

svi,utec

7. 12. 2008 6:38
Možná měla pravdu.

Trochu málo informací na odsouzení té psycholožky. Dovedu si představit otráveného puberťáka, který plave i ve vyjmenovaných slovech a všechno má na háku, kterému říká - Koukej zabrat, máš nejvyšší čas, s takovými znalostmi češtiny nemáš šanci odmaturovat. Pokud ovšem v tu chvíli nastoupí hyperprotektivní matinka, která místo aby Pepíčkovi řekla vidíš, co jsem ti říkala, si začne stěžovat na PPP, pak Pepíček skutečně nemá šanci odmaturovat.;-D

0 0
možnosti

satankasss

12. 12. 2008 19:12
Re: Možná měla pravdu.

Zajímavý pohled. Díky bohu s Vámi vůbec nesouhlasím.

0 0
možnosti

bětka.báthory

6. 12. 2008 9:52
Chudinka ubohej, nedivte se, že se

zhroutil, bude se muset živit RUKAMA;-D;-D

0 0
možnosti

Martin V

6. 12. 2008 9:03
Nechápu?

To mu asi řekla pravdu a bylo to špatně?

Mistra v oboru se to dotklo a místo toho aby začal s učením, tak se radši zhroutil?

jasně, že má právo na to říci mu pravdu? Komu chcete upírat právo říkat pravdu, ona se mu snaží pomoci, tím že mu bude lhát mu moc nepomůže!

0 0
možnosti

georges

5. 12. 2008 19:51
patnáctiletý chlapec

Otázka zní-má patnáctiletý chlapec vědět pravdu o výsledcích svého snažení?Lépe nesnažení.Spíše by se měla zamyslet maminka,která vychovala jedince metodou nesrážení sebevědomí,takže dnes tu máme individuum s občankou,mistra nad mistry,který umí kulový.Ale těch je....

0 0
možnosti

sphagnum

6. 12. 2008 0:06
Re: patnáctiletý chlapec

Představte si situaci, že vám prodavačka v obuvi řekne do tváře "máte pěkně hnusný boty, jak v tom vůbec můžete chodit?" Třeba to bude pravda, ale každopádně je její prací pomoct vám vybrat dobré boty nezávisle na tom, v čem jste přišel, profesionálně a bez nemístných komentářů.

0 0
možnosti

Ccecil

5. 12. 2008 19:07
chydinka

určitě ho to poznamenalo na celý život. je potřeba pofoukat bebíčko.

0 0
možnosti

dr.bolíto

5. 12. 2008 18:28
To nemusí být jenom poradna.

Živě si vzpomínám na jednu svou spolužačku z 1. třídy, která opravdu měla problémy a poté přešla do zvláštní školy. Jistá zastupující učitelka ji nechala utírat podlahu před tabulí, kde předtím křídou namalovala jakési čáry a čekala, že podle nich budeme chodit a předvádět jakýsi taneček. Pozorovala tuto dívčinu a pak nahlas pronesla: "Aspoň k něčemu je dobrá."

0 0
možnosti

dr.bolíto

5. 12. 2008 18:31
Re: To nemusí být jenom poradna.

Ale jinak výhrůžky typu "ty neodmaturuješ", "zvaž přestup na jinou školu", "ještě si ty přihlášky na VŠ rozmysli" jsem na gymnáziu slyšela a nejen já tak často, že jsem prakticky neměla problém s kýmkoli a kdekoli, kdo mi vyhrožoval podobně (šéf, co takto získával autoritu apod.)

0 0
možnosti

no.respect

5. 12. 2008 18:00
hazard kvality

Zkuste jít do manželské poradny s manželem a nechat si radit...

Zkuste jít k psycholožce si poradit...

( ale všude platí - mít štěstí či nemít štěstí - v tom horším případě se vaše újma ještě zhorši...)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS